Anime BOOM
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Cine este conectat?
În total sunt 79 utilizatori conectati: 0 Înregistrati, 0 Invizibil si 79 Vizitatori

Nici unul

[ Vizualizeaza toata lista ]

Recordul de utilizatori conectati a fost de 83, Sam Noi 23, 2024 10:08 am
Sondaj
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar

Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Chat
Ultimele subiecte
» Well, well ^ ^ I'm here and I want a cookie z.z'
Info EmptyLun Dec 08, 2008 7:51 pm Scris de Zuzu

» Blaxy Girls(Info/Pareri)
Info EmptyDum Noi 02, 2008 6:38 am Scris de |~ReFLuXy~|

» Seria a doua din VK ^^
Info EmptyDum Noi 02, 2008 6:32 am Scris de |~ReFLuXy~|

» Mello vs Near
Info EmptyDum Noi 02, 2008 6:30 am Scris de |~ReFLuXy~|

» Cu ce personaj din Bleach semanati?
Info EmptyDum Noi 02, 2008 6:26 am Scris de |~ReFLuXy~|

» my art 4ever
Info EmptyVin Oct 24, 2008 1:24 pm Scris de Amun

» hello :3
Info EmptyVin Oct 24, 2008 1:19 pm Scris de Amun

» Vrajitoarea Mina
Info EmptyMier Oct 22, 2008 10:44 am Scris de Topaz

» Miwako vs Yukari
Info EmptyLun Oct 20, 2008 9:38 pm Scris de Topaz

Affiliates
Photobucket

Info

In jos

Info Empty Info

Mesaj  Topaz Mier Sept 10, 2008 9:58 am

eath Note (デスノート, Desu Nōto?) este o serie manga creată de Tsugumi Ohba și Takeshi Obata. Seria gravitează în jurul unui student de liceu care descoperă un carnet cu puteri supranaturale care îi oferă abilitatea de a omorî pe orice al cărui nume este scris în el. Intriga constă în încercarea lui de a crea și a conduce o lume fără rău folosind carnetul.

Death Note a fost prima dată publicat de editura Shueisha în revista manga Weekly Shōnen Jump din decembrie 2003 până în mai 2006, cu 108 capitole în total. Seria a fost publicată în întregime în 12 volume în Japonia și America de Nord. Seria a fost adaptată în filme (live-action) lansate în Japonia pe 17 iunie, 2006, respectiv 3 noiembrie, 2006, și o serie anime difuzată în Japonia din 3 octombrie, 2006 până pe 26 iunie, 2007. De asemenea, un roman bazat pe serie, scris de Nisio Isin, a fost lansat în Japonia pe 1 august, 2006.

Subiectul
Light Yagami este un tânăr inteligent care este nemulțumit de crimele și corupția din lume. Viața lui se schimbă drastic când descoperă un carnet misterios, cunoscut ca "Death Note". Instrucțiunile din acesta spun că numele omului scris în carnet va muri. Light este la început șceptic de autenticitatea acestuia, dar după o vreme, realizează că Death Note este real. După ce se întâlnește cu vechiul proprietar al caietului, un shinigami numit Ryuk, Light încearcă să devină "Dumnezeu noii lumi" omorându-i pe toți cei care îi credea răi și pe toți cei care îi stăteau în cale.

După scurtă vreme, numărul mare de morți inexplicabile ale criminalilor atrage atenția Interpol-ului și a unui detectiv misterios cunoscut ca "L", care află repede că criminalul în serie poreclit de public ,,Kira" (derivat din pronunția cuvîntului killer - criminal) este localizat în Japonia, concluzionînd de asemenea că poate ucide fără a fi în vecinătatea victimelor sale. Light realizează că L îi va fi cel mai mare obstacol și astfel începe un "joc de-a șoarecele și pisica" între cei doi.

Carnetul morții
În lipsa unor traduceri oficiale în limba română, ne vom referi la "Death Note" în traducere ca și "Caietul morții" sau "Carnetul morții", nume folosite de traducătorii și fan-subburile românești. Acesta este descris, în cel mai simplu mod, în primele apariții din serie, ca o unealtă a shinigami-lor de a ucide oameni, pentru a le lua timpul rămas de trăit în favoarea lor, astfel conferindu-le acestor ființe viață aproape nelimitată. Odată căzut în lumea umană însă, aparține celui ce pune mâna pe el primul, iar Shinigami-ul răspunzător de caiet este obligat să stea lângă deținătorul uman până carnetul este distrus sau umplut, moment în care numele deținătorului uman va fi trecut într-un alt carnet de Shinigami-ul care i-a fost aproape.

Carnetul are câteva zeci de reguli, unele necunoscute chiar de Shinigami înșiși, dar descoperite pe parcurs de Light prin teste mai mult sau mai puțin complicate. Ryuk scrie o parte din ele pe carnet, probabil doar cele cunoscute de el, sau cele pe care le consideră mai importante, în engleză, limbă pe care o consideră universal inteligibilă de oameni, pentru a fi sigur că note-ul va fi folosit:

Omul al cărui nume va fi scris în acest carnet va muri.
Efectul caietului nu va acționa dacă cel ce scrie numele nu are fața acelei persoane în capul lui/ei. Astfel, oamenii ce împart același nume cu victima intenționată nu vor fi afectați.
Dacă va fi scrisă cauza morții în 40 de secunde de la scrierea numelui, aceasta va fi valabilă.
Dacă nu va scrisă nici o cauză a morții, persoana va muri de un simplu atac de cord.
După scrierea numelui și cauzei morții, detaliile morții ar trebui scrise la 6 minute și 40 de secunde după acestea.
Topaz
Topaz
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 207
Info Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Info Right_bar_bleue

Warn :
Info Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Info Right_bar_bleue

Data de inscriere : 09/09/2008

https://animeboom.all-up.com

Sus In jos

Sus